PRESSFORM είναι μηχανές θερμότητας χύτευσης, που φτιάχτικαν για να δημιουργούν ομοιόμορφα και γρήγορα τη ζύμη πίτσας. Χάρη στη θερμότητα η στρογγυλοποιημένη πίτσα μπορεί να ξεδιπλώσει σε διάφορες διαμέτρους. Η ταχύτητα εργασίας (3 δευτερόλεπτα), η εύκολη
και ασφαλή χρήση κάνει τα μηχανήματα PRESSFORM να είναι ένα απαραίτητο μέσο για τη συνεχή εργασία, τόσο σε εργαστήρια παραγωγής και σε σύγχρονα κέντρα εστίασης (όπως πιτσαρίες, για φαγητό σε πακέτο, γωνίες πίτσα σε εμπορικά κέντρα, κλπ). Κρίνεται σκόπιμη ακόμη και στις πιο παραδοσιακές πιτσαρίες, ειδικά στην ώρα αιχμής περιόδους εργασίας. Η άνω πλάκα παρέχεται συνήθως με ένα εξωτερικό κάδο 2 mm, επιτρέποντας τη δημιουργία των συνόρων, ή εντελώς λεία, σε περίπτωση που προτιμάτε επίπεδη πίτσα.